+ Haberler
+ Duyurular
+ Etkinlikler
+ Projeler
+ Ihaleler
+ Muhtarlar
+ Video Galeri
+ Resimlerle Darende
+ Müzik
+ Site Rehberi
+ Telefon Rehberi
KAYISI REHBERİ

Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
- Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır

- Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar

- Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar

- Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur

- Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar

- Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.

- Üreme sistemi üzerinde önemli rolü vardır.

- Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir .

- Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.

- Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur .

- Kayısının potasyumca zengin, sodyumca fakır ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır .
- 5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse bağırsak kurtlarını öldürür. Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz. Hem çikolata, pasta vb. yememiş olursunuz, hem de sayısız faydalarından yararlanmış olursunuz. Tabi kilo vermek istiyorsanız bu davranış daha uygun.

Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmelidirler.


 
Yazılım ve Tasarım : istanbulsoft