ÖZKAN: “AŞURE, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİDİR.”

Muharrem Ayında olmamız münasebetiyle Darende Kaymakamlığı ve Darende Belediyesi tarafından Organize Edilen Program Kapsamında Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanında Vatandaşlara Aşure İkramı Yapıldı.
Aşure ikramına çok sayıda vatandaşın yanı sıra Darende Kaymakam V. Okan DAŞTAN, Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN: “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşure, içerisinde bulunan kırk bir çeşit farklı tadın kaynayarak, farklılıkların ahenk için de ortak bir tat oluşturması ile ortaya çıkan mükemmel bir lezzettir. Nasıl aşurede birleşen yiyecekler aşureye ayrı, güzel bir tat veriyorsa, her çeşit inançtan, kültürden, etnik yapıdan insan da bir araya geldiğinde, birlik olduğunda aynı aşurede olduğu gibi bambaşka bir güzellik kazanabilirler. Bizler de insana insan olduğu için değer vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, karşılıklı saygı çerçevesinde, birbirimize sevgi penceresinden bakarak güzel bir Türkiye, güzel bir dünya oluşturabiliyoruz. Bu günün millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Milletimizin asırlardır sürdürdüğü, kültürümüzün özünde var olan bu tarz gelenekleri sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ’de yaptığı konuşmada, birlik ,beraberlik,paylaşma ve dayanışma vurgusu yaptı. Daha sonra İlçe Müftüsü Nurullah BİRLİK’İn yaptığı dua ile aşure ikramı başladı. Vatandaşlar aşure ikramı için memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN’a teşekkür ettiler.