15 TEMMUZ'U UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yıl dönümü çerçevesinde İlçemizde düzenlenen programa katılan çok sayıda vatandaş, tek yürek halinde, “15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız” mesajı verdi
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 2’inci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Programın gündüz bölümünde Şehit Kabirlerinin ziyareti yapılarak, Şehitlerimizin Ruhu için Çarşı Camiinde Mevlid-i Şerif okundu. Akşam saatlerinde Hacı Hasan Akyol Çarşı meydanında düzenlenen program Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Darende Kaymakamımız Enver Hakan Zengince ve Darende Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Eser'in konuşmalarının ardından program şiirler, İlahiler ve Duaların yapılmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen program kapsamında yaptığı konuşma canlı olarak vatandaşlarımıza izletildi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla meydanlara inen yüzlerce vatandaş “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” nidalarıyla Darende sokaklarını inletti. Vatandaşlara Darende Belediyesi tarafından Aşure ve Çay ikramı yapıldı. Darende Müftüğülü İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahiler ise büyük beğeni topladı. İlçe Müftüsü Nurullah Birlik'in yaptığı dua ile program sona erdi.