"ZENGİBAR KALESİ ÇEVRESİ PEYZAJ PROJESİ" TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Darende Belediye Başkanlığı tarafından ortak hazırlanan "Zengibar Kalesi Çevresi Peyzaj Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.
Malatyada Ramada Altın Kayısı otelde düzenlenen programda konuşan Üniversite Rektörü Ahmet Kızılay, üniversitemizin son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin Darende'nin turizm değerini artıracak önemli bir proje olduğunu söyledi. Çok güzel ve estetik bakış açısına sahip 13 projenin hazırlandığını ifade eden Kızlay, "Darende Belediyesi ve öğrencilerimizin ortak hazırladığı 13 proje, ilçenin tarihini ve doğal güzellikleri sunan çok güzel projeler. Darende turizm potansiyeli ile önemli bir konuma sahip. Bu yapılan peyzaj projesi ile Zengibar Kalesi ve önündeki 94 dönümlük alan, Somuncu Baba Külliyesi'ndeki turizm yoğunluğunu da azaltarak ilçedeki alternatif ziyaret ve gezi alanlarına katkıda bulunacak. Bu önemli projede emeği bulunan idarecilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah buradan seçilecek bir proje belediyemizin de çalışmaları ile bölgemizde elle gösterilen nadide eserlerden biri olacak." dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir birinden güzel projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilere teşekkür ederek, kendisininde beldesi olan Darende'ye ciddi bir değer katacak prestij projelerden biri olacağını söyledi. Darende'nin Malatya'nın incisi olduğuna değinen Başkan Çakır, "İlçemizin turizm değerini artırmak için hep birlikte el ele vererek çalışmalar yürüteceğiz. Zengin bir kültürü olan ilçemizin açık hava müzesi olacak bu projeleri, yakından inceleme fırsatı bulduk. İçlerinden seçilecek projelerden birini Darende Belediyemize destek vererek inşallah hayata geçireceğiz. Üniversite öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden değerli projeler için öğrencilere teşekkür ederek, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'e böylesine önemli bir projeye imza attığı için teşekür etti. Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ise, ilçenin turizmde önemli bir markası olacak projeye katkı suna İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine teşekkür etti. 2018 yılının önemli gelişmelere ve hizmetlere tanıklık edeceğini belirten Başkan Eser, "Göreve geldiğimiz günden beri hemşehrilerinin daha güzel bir Darende'de yaşamaları için önemli projelere imza atıyoruz. Bunlardan biri de üniversitemiz ile birlikte Zengibar Kalesi önündeki 94 dönümlük alan için bölgenin en büyük peyzaj projesini hazırladık. Proje içerisinde ilçemizin zengin kültürünü ve tarihini yansıtan yapılar, çocuk oyun alanları, gençlik merkezleri, göletler, müzeler, spor sahaları ve doğa ile iç içe yürüyüş alanları olacak." dedi. 13 Proje içerisinden seçilecek ve tekrardan yenilenerek geliştirilecek bir projenin sahaya uygulanacağını aktaran Eser, "Kısa bir süre sonra projemize üniversitemiz ile birlikte son şeklini vereceğiz ve finansman noktasında destek bulacağız. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte projemizi için bakanlıktan destek talep edeceğiz. Bu güzel ve ilçem için önemli olan projeyi hayata geçire bilmek için büyük bir gayret göstereceğiz. Ben şimdiden güzel beldeme hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu. Programa, Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Bölümü Dekanı Bülent Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, başkan yardımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı.