SAYIN VALİMİZ ALİ KABAN İLÇEMİZDE ZİYARETLERDE BULUNDU

KABAN: "Fırsat buldukça ilçelerimizi ziyaret ediyorum"
Vali Kaban ilk olarak Darende Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek Kaymakam Hakan Zengince’den bilgi aldı. İlçedeki daire amirleri ile de burada bir süre görüştü. Fısat buldukça ilçeleri ziyaret ettiğini vurgulayan Vali Kaban, "Gördüğümüz kadarıyla ilk edindiğimiz intiba güzel, ferahlık veren bir ilçemiz. İlçemizin içinden geçen Tohma Çayı da ayrı bir güzellik veriyor. Darendeli vatandaşlarımıza selamlarımı yolluyor, sağlık ve sıhhat diliyorum" dedi. Vali Ali Kaban, daha sonra Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eser burada ziyaret anısına, Vali Kaban’a belediyeye ait atölyelerde hazırlanan çini tabak hediye etti. Kaban ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma namazı için Somuncu Baba Külliyesi’ne geçti. Vali Kaban burada, külliyenin imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş tarafından karşılandı. Külliyede, Somuncu Baba Hazretleri ve Hulusi Efendi Hazretleri’nin kabirlerini ziyaret eden Vali Kaban, daha sonra Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Ali Kaban daha sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu, Kent Müzesi, Darende Belediyesi Çini Atölyesi, Kudret Havuzu ve Hamidiye Çarşısı’nı gezdi. Ziyarette Vali Kaban’a İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen ve ilçe protokolü eşlik etti.