SERAMİK DARENDE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK !

Belediye Başkanı Dr.Süleyman Eser Kütahya’ya yapmış olduğu ziyarette Çini-Seramik atölyelerini gezerek bu sanatla Darende'lileri tanıştırdı ve ustalar getirterek çalışmalara başladı.

Darende’de kurduğu çini seramik imalatını gezen Eser amacımız Darendelileri yeni sanatlarla tanıştırarak yeni gelir kapıları açmak olduğunu söyledi.

Eser Darende belediye başkanlığı görevine başladığımız günde beri İlçemizin ekonomik durumunu gözardı etmeden çalışmalar başlattık  kayısı’ya altarnatif gelirler sağlayalım kendi  evlerinde çalışma imkanı  bulsunlar diye  bir çok iş dalında araştırmalar yaptık  bunlardan en önemlilerinden birisi de Kütahya seramiği Darende’ye getirerek  Darende’de seramiği geliştirip sevdirdik  şu anda Darende’de el sanatlarını en güzel şekild icra ediyoruz amacımız gençlerimizi iş sahibi edebilmektir Kütahya seramiği Darende seramiğe dönüştürmekti şu anda hertürlü seramik işlemelerini yapılıyor İnşallah ilerki zamanlarda ailelerimize ciddi ekonomik girdi sağlayacaktır  dedi.

Eser seramik’ten sonra hedefimi İnşallah İpek halı tezgahları kurmaktır  evlerimize tezgahlar belirli noktalara atölyalar kurarak İpek halıcılığını ilçemize getireceğiz  Haziranın 20 sinde İlçemide yapılan seramikleri Malatay’da AVM deaçacağımız bir sergi ile vatandaşlarla buluşturacağız  bir çok  gencimize iş imakanı sağlarsak mutluluğumuza mutluluk katacağız Darende ekonomisine katkı sağlaya bilirsek mutlu olacağız kazanan  gençlerimiz olursa mutlu olacağız dedi.

Seramik ustası Pembe Gül Karagöz 35 yıldır bu mesleği icra ediyorum ustalık,usta öğreticiliği ve aynı zamanda kültür bakanlığı devlat sanatcısı belgesine de sahibim  buraya geliş açacımız Darendelilere bu işi öğretip gelir kapısı sağladığımız gibi bu sanatı yeni nesillere de taşımış olacağız Başakn Dr. Süleyman Eser’in çalışmaları sonucu   çini seramik Darende ile tanıştı   bu sanatın geliştirilmesi ile Darende ekonomisine ciddi girdiler sağlayacaktır  başkanımızın dediği gibi kazanan Darende olacaktır seramiklerimiz fırınımızda 920 dercede piştikten sonra vatandaşlarımızın  beğenisine sunuyoruz İlçede büyük ilgi uyandıaran bu çalışma da   santın inceliğini öğrenen arkadaşlar  kendi işyerlerini açabilirler İlçemize yeni ekonomik kaynaklar  sağlanmış oluruz  dedi.