BAŞKAN ESER; “VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIKLI ŞEKİLDE HİZMET ALMALI”

Vatandaşların her alanda sağlıklı bir şekilde hizmet almasını hedeflediklerini belirten Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser; “Çalışma programımız neticesinde asansörler kontrol edilerek yakından takip ediliyor, can güvenliği için kazalara sebebiyet verilmeden kullanılmasını arzuluyoruz. Darende her zaman hizmetin en iyisine layık” dedi. Darende Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yapılan protokol gereği Darende Öğretmenevi salonunda apartman yöneticileri ve asansör sorumluları ile toplantı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Eser, “Her işin en güzelinin yapılmasından yanayız. Her alanda yasal düzenleme, yönetmelik ve standartlar var, hakların korunması, uygulamaların gerektiği şekilde yerine gelmesi lazım. Vatandaşların her alanda sağlıklı bir şekilde hizmet almasını hedefliyoruz, Çalışma programımız neticesinde asansörler kontrol edilerek yakından takip ediliyor, can güvenliği için kazalara sebebiyet verilmeden kullanılmasını arzuluyoruz. Siz yöneticiler belirlenen standart ve kalite yönetimini de kontrol etmeli, uygulanmasına özen göstermelisiniz. Bu hususlara dikkat ettiğiniz sürece apartman sakinlerimiz huzurlu şekilde hayatlarını devam ettirecektir” dedi. Darende Belediyesi olarak TSE ile protokol yaptıklarını ifade eden Eser; “TSE konuyu yakinen takip ediyor, sizleri gerekli şekilde bilgilendirecekler. Sizler de o bilgiler ışığında personelinizi asansörünüzü kontrol edeceksiniz. Zaman zaman yetkililer, belediye ekiplerimiz gelip kontrol edecekler bunların tamamı sizin huzurunuz sizin sağlığınız için olacak” şeklinde konuştu. TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz da yaptığı konuşmada “Asansör muayeneleri yasal bir zorunluluk, protokol yapılması başkanımızın özellikle TSE’yi tercih etmesi Darende Belediyesi’nin bu işe verdiği önemi gösteriyor. Bizde bu alanda çalışan uzman ve yetişkin arkadaşlarımızla Darende’deki asansörlerin insanlarımızın can ve mal güvenliğine zarar vermeyecek şekilde işletilmesi için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bununla birlikte ilk ruhsatlandırma ve muayenelerinde hiçbir eksiksiz asansör olmayacak şekilde belediyeye bildirilip ruhsatlandırılmasını sağlayacağız. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, “Darende her zaman en iyisine layık” dediği gibi başkanımız bu şekilde ilk adımı attılar. İnşallah bundan sonraki aşamamız Darende Belediyesine kalite yönetim sisteminin belgelendirilmesini yapmak olacak, Darende layık olduğu yere ulaşacaktır” ifadelerini kullandı. Toplantıya TSE Asansör Muayene Gözetim Teknik Yöneticisi Metin Karadoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ile apartman yöneticileri ve asansör görevlileri katıldı.