TBMM BAŞKANI İSMET YILMAZ, DARENDE’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Darende’de düzenlenen Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Anma Merasimi’ne öğleden sonraki etkinliklerine katıldı.

Hulusi Efendi Vakfı ve Darende Belediyesi tarafından ortaklaşa bu yıl 25.’si gerçekleştirilen Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Anma Merasimi nedeni ile ilçeye gelen TBMM Başkanı Yılmaz, Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Vakıf Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi tarafından karşılandı.
Başkan Yılmaz, ilk olarak Somuncu Baba Türbesini ziyaret ederek dua etti. Çıkışta kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla bayramlaşarak ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vakıf Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi ile bir süre görüşen Yılmaz, merasim hakkında bilgiler alarak, Anadolu erenlerinden Somuncu Baba ve onun neslinden gelen büyük mutasavvıf ve Divan Şairi Hulûsi Efendi’nin hoşgörü çağrısı dünyaya duyurulmasında vakfın yapmış olduğu başarılı organizasyonlardan dolayı teşekkür etti. Vakıf Başkanı Ateş’de komşu ve kardeş ilçe Gürün’nün böylesine büyük bir devlet adamını yetiştirmiş olmasının mutluluk ve gurur verici olduğunu kaydederek günün anısına semaver ve “Asırlara Hitaben Alim/Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi” adlı 2 ciltten oluşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in kaleme aldığı kitap setini hediye ederek, TBMM Başkanı seçilmesi hasebiyle, yeni görevinde başarılar diledi.
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'i proje ve çalışmaları takibindeki ilgi ve başarısından dolayı tebrik eden Yılmaz "Darende'yle ilgili Ankara'da takip edilip desteklenecek çalışmalarınızda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Darende’deki ziyaretlerini tamamlayan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz daha sonra Gürün’e hareket etti.
Yılmaz'a Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ve Belediye Başkanı Nami Çiftçi eşlik etti.