DARENDE BAYRAM COŞKUSUNU BİRLİKTELİKLE YAŞADI

Darende’deki vatandaşlar Ramazan Bayramını birlik ve beraberlik içerisinde yaşadı. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser bayram namazını Somuncu Baba Külliyesi’nde camiyi dolduran yaklaşık 5 bin kişi ile birlikte kıldı.

Namazın ardından camideki Hazreti Muhammed (s.a.v)’e ait sakal-ı şerif ziyarete açıldı. Vatandaşlar cami İmam Hatipleri tarafında ziyarete açılan sakal-ı şerifin önünden sıra ile geçti. Başkan Eser de ziyaret sırasında hazır bulundu.

Külliye avlusunda yemek ikramı

Bayram namazı için çevre il ve ilçelerden Somuncu Baba Külliyesine gelen çok sayıda vatandaşa cami çıkışında Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yemek ikram edildi. Başkan Eser vatandaşlarla yer sofrasında ikram edilen yemekleri tattı.

Eser, Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin türbesini ziyaret ettikten sonra külliyede bulunan vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Belediyedeki bayramlaşma

Darende Belediye Başkanlığında vatandaşlar ile bayramlaşma programı düzenledi.  BaşkanEser gelen konukları tek tek tebrik ederek bayramlarını kutladı.Eser, bayramın sağlık, huzur ve barış içerisinde geçmesini, kimsenin kimseyi üzmediği, kardeşlik içerisinde geçen bir bayram olması temennisinde bulundu.

İlahi bir armağan olan bayramların neşe ve mutluluğunun hep birlikte paylaşılması gerektiğini bildiren Eser; “Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek; hamdolsun, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Her sene ilahi bir armağan gibi gelen bayramlar, imanı bir, vicdanı bir olan kullara Rabbimizin armağanıdır. Bayramın neşe ve mutluluğunu hep birlikte paylaşalım. Bayramlar, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran mukaddes vakitlerdir. Bayramlar, bizim için büyük bir nimettir. Her nimetin sorumluluğu vardır. Bayramlar, hakkın, hakikatin, adaletin, iyinin, güzelin, mazlumun, fakirin, açın, kimsesizlerin ve muhtaçların yanında olma zamanlarıdır” dedi.

Bayramlaşmaya Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Protokol bayramlaşması öğretmen evinde yapıldı

Darende Kaymakamlığı’nın organize ettiği protokol bayramlaşması Öğretmenevi lokalinde gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı JandarmaÜsteğmen Rauf Özgenç, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser,Mülkiye Başmüfettişi hemşehrimiz Süleyman Yıldırım ile daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Öğretmenevindeki bayramlaşmadan sonra İlçe Jandarma JandarmaKomutanlığı, Bölge Trafik İstasyon Amirliği, Hulusi Efendi Vakfı ve Hulusi Efendi Devlet Hastanesini ziyaret eden heyet hasta ve çalışanların bayramını kutladı.