DARENDE TRT'DE TANITILDI

TRT Haber kanalının, benzerlerinden farklı, sıradışı, büyüleyici güzellikleri ilginç anekdotlarla gözler önüne seren gezi programı “Yoldan Çık” ‪‎Darende'yi tanıttı.

TRT tarafından Veya Medya Prodüksiyon şirketine yaptırılan "Yoldan Çık"ın Darende bölümü, şimdiye kadar ilçenin tanıtımına yönelik yapılmış en güzel çalışmalar arasında yerini aldı. Abdusselam Sancaklı’nın yönetmenliğini yaptığı programın çekimlerinde flaycam gibi teknik imkanlardan yararlanarak ilçenin havadan görüntüleri kaydedildi.

Programın internet sayfasındaki tanıtımında şu ifadelere yer verildi;

“Tohma Vadisi bundan 7 bin yıl önce duyduğu ayak sesleriyle çınladı. Yaklaşan kafilenin lideri, çağlayan suyun sesini dinledikten sonra, yüksek bir kayanın üzerine çıkarak, halkına şöyle seslendi; “Hititlerin yeni yurdu burasıdır” Kafileden yükselen sevinç çığlıkları, çok geçmeden Asurluları, hemen sonrasında Persleri ve nihayet Romalıları bu saklı cennete çekti. Asurlular burayı “güzel Tiranda’mız” diye sevdi. Romalılar “ bereketli Tiryandafil” dediler. Hz. Ömer İslam’ın kapılarını buraya açtığında, vadinin kaderi çoktan değişmişti. Yıllar sonra Yavuz Sultan Selim, vadinin tepesine sancağını dikti ve burası otuz yapraklı gül şehri Darende oldu... Yoldan Çık, bu hafta sizi kanyonların sakladığı şehir Darende’ye misafir ediyor”

Aşağıdaki linkten programın tamamını izleyebilirsiniz: