BAŞKAN ESER'DEN ŞAMPİYON DARENDESPOR'A İFTAR YEMEĞİ

Malatya 2. Amatör Küme Büyükler Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak 1.Amatör Kümeye yükselen Darendespor'da şampiyonluk kutlamaları devam ediyor. Yeşil-beyazlı takımın şampiyon olmasından dolayı Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, takımın yönetimine, teknik heyetine ve futbolcularına iftar yemeği verdi.

Yemekte teknik heyet ve futbolcuları tek tek tebrik eden Eser, takıma çeşitli hediyeler dağıttı. Eser, yaptığı konuşmada takımın şampiyonluğunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Darende için oldukça önemli bir iş başarıldığını belirten Eser, "Darende tarihi ve turizmiyle Türkiye'nin eşsiz ilçelerinden biridir. Bu her yönüyle özel olan ilçenin başarılı bir futbol takımının olması hepimizi gururlandırır. Bu misyonu üstelenebilecek bir takımın temellerinin atıldığına şahit oluyoruz. Darende futbolla da adından söz ettirmeli. İnşallah Darendespor daha başarılı noktalara gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Futbol, ilçedeki gençlerimizin spora teşvik edilmesi adına da önemli bir araç. Ben Darendespor'un başarılarıyla birlikte futbol ve spora karşı bakış açısında olumlu yönde değişmeler olacağı kanaatindeyim" dedi.

Eser, elde edilen başarının çok anlamlı olduğunu ve takdir edilmesi gerektiğini dile getirerek, “Şampiyonluk, gençler için gelecek adına bir umut ve spora teşvik noktasında çok önemli bir kazanım. Bu tür başarıların desteklenmesi ve alkışlanması gerek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem sağlıklı olmaları hem de sosyal açıdan gelişmeleri amaçlı, sporla tanışmalarında bizlere büyük görev düşüyor. Günümüzde sokakta oynamaya fırsat bulamayan, bu boşluğu da evde bilgisayar başında geçiren çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ihtiyaçlarını sağlamak için en kısa zamanda ilçemize Gençlik Merkezi inşa etmeye çalışacağız. Sağlıklı yarınlar için, güçlü Darende için spor alışkanlığının çocuklarımıza ve gençlerimize aşılamamız lazım” diye konuştu.

Geçen yıl iptal edilen, ülkemizin önemli spor ve kültür etkinliklerinden 30 Ağustos Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’nin bu yıl yapılacağı müjdesini de veren Eser, “Bu yıl kültür festivalimizi Darendespor ile birlikte yürüteceğiz. Özlenen güreş tablosu en güzel şekli ile hemşehrilerimize sunulacak” şeklinde konuştu.

Darende Spor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe de konuşmasında, Eser’e destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Kumtepe günün anısına Eser’e adı yazılı 44 numaralı yeşil beyaz Darendespor formasını hediye etti.