Köprüler Darende trafiğini rahatlatacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Darende ilçesinde iki yeni köprü inşasına başlandı. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, birisi çarşı merkezine diğeri de İbrahimpaşa ile Nadir Mahalleleri arasına inşa edilmeye başlayan köprü inşaatlarında incelemelerde bulundu. Başkan Eser, yeni köprülerin Darende trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Eser, köprü inşaatlarını yürüten müteahhit firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçedeki ulaşımda ciddi sorun yaşandığını, bazı günler yaşanan trafikteki sıkışıklığın vatandaşları etkilediğini ifade eden Eser; “Çarşı merkezine inşa edilen köprü hareketliliğin yoğun olduğu alanlarda ciddi rahatlama sağlayacak. Şu anda ilçe merkezinde araçlar giriş çıkışı tek köprüden yapıyor. Bu sorunu çözme adına başlatılan girişimler sonucu köprü inşaatları başladı. Köprüler alternatif güzergahlar oluşmasını da sağlayacak. İnşallah 2 ay gibi kısa bir sürede köprülerin yapımı tamamlanarak ulaşıma açılacak” dedi.

10 metre genişliğine 23 metre uzunluğundaki köprülerin yaklaşık 1 milyon lira maliyetinin olduğunu dile getiren Eser; “Çarşının olduğu kısım kadar ilçenin Malatya istikametindeki kesimlerinde ulaşımı rahatlatacak diğer köprü fore kazık sistemiyle inşa ediliyor. Vatandaşlarımız uzun mesafeleri dolaşmadan gidecekleri ulaşabilecekler” diye konuştu.