Eski Milli Eğitim Bakanı Dinçer’den ziyaret

Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Darende’de ziyaretlerde bulunarak Somuncu Baba Külliyesi ve civarını gezdi. Ülkemizin inanç turizmindeki önemli durak noktalarından birisi olarak gördüğü Darende’deki tarihi ve kültürel eserleri inceleyen Dinçer, “Burada insanların sosyal ve toplumsal faydası gözetilerek güzel çalışmalar yapıldığını gördük. Bu ve benzeri vakıfların insan odaklı çalışmaları devletimizi geleceğe, çağın ötesine taşıyacaktır” dedi.

Dinçer, işadamı arkadaşları ile geldiği Darende’de tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le birlikte yapılan çalışmaları inceleyen Dinçer, doğal ortamla uyumlu güzel bir düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Vakfın kültürel değerlere büyük önem verdiğini ortaya konan eserlere bakarak rahatlıkla görülebildiğine dikkat çeken Dinçer, Somuncu Baba Tanıtım Merkezi’nin yörenin ve milletimizin kültürel dokusunu yansıttığını bildirdi. Müzedeki eserleri inceleyen Dinçer, bazı illerde dahi olmayan tanıtım merkezinin herkesin kendi değerleri ve ilgi alanından bir şeyler bulduğu bir müzeye dönüştürülmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Darende’nin, Türkiye’mizin şanslı yörelerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Dinçer sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Darende’ye bu ikinci ziyaretim beklentilerimin çok çok üstünde buldum. Buraları gezip de hayran kalmamak elde değil. Ayrıca Darende, gerek cihan devleti olan Osmanlı İmparatorluğuna gerekse de günümüzde ön planda olan çok önemli isimleri bağrından çıkarmıştır. İnşallah buradan devletimizi çağın ötesine taşıyacak insanlar gelmeye devam edecektir. Buraya hizmet eden ve buraların güzel olması için gayret sarfeden herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.