Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü münasebetiyle Darende'deki etkinlikler Belediye Başkanımız Dr.Süleyman Eser'in de katıldığı törenlerle gerçekleşti.Törenler kapsamında Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Bugün, tarihin eşine az rastlanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, üzerinden bir asır geçen Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran şanlı bir destandır. Bir çok annenin, kardeşin, babanın, eşin bağrının yandığı bu savaşlardaki eşsiz fedakarlıklar, günümüzde Türk milletini müreffeh bir seviyeye ulaştırmıştır. Hepsine şükran, minnet borçluyuz. Ruhları şad olsun. Kurtuluş Savaşı içinde 1915 tarihi, toprak bütünlüğü, bağımsızlık yolunun zeminlerini oluşturmuştur. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, her Türk vatandaşının temel sorumluluğudur.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.