Sivas Vali Yardımcısı ve Gürün Kaymakamı’ndan ziyaret

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i ziyaret etti.

Başkan Eser Kalaylı ve beraberindekilere projeleri hakkında bilgiler verdi.

Daha önce Gürün Kaymakamlığı yaptığını ve bu vesileyle ilçeyi daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Kalaylı; “Darendeliler her zaman örnek kişileri ile ticari başarıları ile isimlerini duyuruyorlar. Sivas’ta da çok sayıda Darendeli esnafımız var. Biz onların başarılı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Komşu ilçe olmamız nedeniyle Darende’yi sık sık ziyaret ediyorduk. Darende aynı zamanda şirin bir o kadar da güçlü turizm potansiyeli ve manevi atmosferi ile önemli bir merkez. Yapılan çalışmalarla herkesin gıpta ile izlediği bir yer, inşallah yeni projelerle Darende daha güzel olacak. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir de, ilçenin güçlü yanlarının çok olduğunu, bölgesel çalışma ve planlamalarla turizmin daha etkili olabileceğini, bu anlamdaki her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Girişimciliği, sıcak yapısı ve kendine özgü başarılı bir yöneticilik anlayışına sahip olan Eser’in Darende’yi ileri seviyelere taşıyacağına inandığını kaydeden Özdemir, Gürün’ün de Darende’nin imkanlarından faydalanacağını sözlerine ekledi.

Başkan Eser’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sivas her zaman bizim kardeşlik ilişkileri içinde olduğumuz komşu ilimiz. Biliyorsunuz ki ilçemiz 1938 yılına kadar Sivas’ın ilçesiydi. Bu münasebetle Sivaslılar bizim hemşehrilerimizdir. Gürün’de komşu ilçemiz olması nedeniyle kültürel, ticari ve akrabalık ilişkileri açısından yakınlığımız var. Ben şahısların da misafirlerimize bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, tüm Sivaslı ve Sivas’ta yaşayan Darendelilere saygı ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarete Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir de eşlik etti.