Milli Savunma Bakanı Yılmaz’dan ziyaret

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şah Fırat operasyonundan saatler önce Darende’de ziyaret ve temaslarda bulundu.

Toplu açılış töreni için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara’ya dönüş yolunda Darende'yi ziyaret etti.

Malatya’daki programların ardından Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’le birlikte ilçeye gelen Yılmaz, yürütülen çalışma ve projeler hakkında bilgiler aldı.

Darende’nin yeni hizmet ve projelerle daha güzel olacağını belirten Yılmaz; “Belediye başkanımız örnek nitelikte projeler hazırlıyor. Bizler de elimizden geldiği kadar kendilerine yardımcı ve destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah el birliği ile Darende’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunları hallolacak” dedi.

Eser tarafından Yılmaz’a Darendeli Mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulusi Efendi’nin “Nasihat” adlı şiirinin yazılı olduğu bir tablo hediye edildi.

Hulusi Efendi Vakfı’nı da ziyaret eden Yılmaz burada Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le görüştü. Yılmaz daha sonra Somuncu Baba Külliyesine geçip türbeyi ziyaret ederek dua okudu.

Yılmaz daha sonra Ankara’ya hareket etti.