Cumhurbaşkanına projeleri anlattı

Malatya’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darende’de başlatılan ve planlanan projelerle yerel yönetim çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’den bilgi aldı.

Toplu açılış töreni, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 21 Mart 2015 günü Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarından çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Valiliği ziyareti sırasında Tohma Kanyonu’nun devri ve mevcut durumu ile ilgili Başkan Eser’den bilgiler alan Erdoğan, Darende’yi turizm projeleriyle ileri taşıma noktasında hedeflerle yola devam edilmesi gerektiğini söyledi. Somuncu Baba Külliyesi merkezli inanç turizmi ve alternatif projelerle Darende’nin daha güzel olabileceğini belirten Erdoğan, her konuda her zaman gereken desteği sağlayacaklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında yerel yönetimlerin çalışma ve projeleriyle yakından ilgilenen Erdoğan, Eser’den yürütülmekte olan projeler hakkında bilgi istedi.

Darende’ye yeni bir çehre kazandırmak için kentsel dönüşüm projeleri ile çarşıdaki işyerleri ve mahallelerde konutlara yönelik çalışmayı başlatarak bazı binaların yıkımıyla işe başladıklarını dile getiren Eser; “İlçemizin bugüne kadar yapılamamış hizmetlerini tamamlamak, yeni proje ve çalışmalarla Darende’yi daha yaşanılabilir, çevre ve yörenin cazibe merkezi olacak konuma getirmek için kolları sıvadık. Akademisyenler ve farklı alanlarda uzman olan çok sayıda teknik insanla projelerimizi belli safhalara getirdik, detayları üzerinde çalışıyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra size bu projeleri sunarak desteğinizi isteyeceğiz” dedi. Eser, Otogar, Küçük Sanayi Sitesi, Mezbahane ve Hayvan Pazarı, Kent Müzesi ile bulvar, yeşil kuşak, park ve peyzaj projeleri hakkında da yürütülen çalışmalar hakkında paylaşımlarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Darende’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan; “Siz hazırlıklarınız tamamlayın, Darende için elimizden geleni yaparız” ifadelerini kullandı. Erdoğan; sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Darende’ye selamlarımızı iletin, inşallah projeleriniz tamamlanır yeniden gelir ziyaret eder oradaki o güzel manevi atmosferi teneffüs eder, vatandaşlarımızla bir araya geliriz”