Milletvekillerinden Başkan Eser’e ziyaret

TBMM İdare Amiri ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ile Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Eser milletvekillerine hazırlamış olduğu proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Darende Kent Tasarım Rehberi üzerinden projeleri anlatan Eser, ilçenin marka değerini artıracak çalışmaları hedeflediklerini söyledi.

Ziyarette bir konuşan yapan Ömer Faruk Öz, “Darende bizim için çok önemli bir ilçemiz. Osman Hulusi Efendi bu milletin gönlünde maneviyatın ihlası noktasında çok önemli bir yeri olan manevi büyüğümüz. Onun buradaki feyizlerini halen devam etmekte o açıdan Darende’nin manevi yönünü hiçbir zaman göz ardı edemeyiz” dedi.

Darende’ye AK Parti iktidarı döneminde çok güzel hizmetler yapıldığını belirten Eser; “Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde başta bir önceki belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni Başkanımız Süleyman Beye de aynen o hizmetleri bayrağı daha ileriye götürme noktasında gayretlerini görüyoruz kendisini kutluyorum. Darende-Malatya Karayolunda yapımı devam eden Karahan tünelindeki beklenmedik tablo nedeni ile gecikmeler oldu. Ama inşallah Darende-Malatya Karayolu Mayıs ayı içerisinde bağlantı yolları ile tamamlanmış olarak hizmete açılacak. Darende için çok önemli bir kazanım olacak" diye konuştu.

Mücahit Fındıklı da, “Yapılan çalışmalarla ilgili Belediye Başkanımızdan bilgiler aldık. Çok güzel hedefler ortaya konulmuş, projeler hazırlanmış. Darende’yi bir kat daha büyütecek şimdiye kadar büyüdü bundan sonrada bir kat daha büyütecek çalışmalar hazırlamış ama inşallah önümüzdeki günlerde hep beraber takip edeceğiz. Bu projelerle Darende’yi turizm bölgesi ilan edip bu projelerin Turizm Bakanlığından desteklenmesini daha da çok önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

Fındıklı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Malatya bir ucunda Kale Gölüyle beraber turizm alanı olur, Darende’mizde inanç turizm ile beraber hem Günpınar Şelalesiyle hem de Tohma Çayının kenarında olması avantajıyla, hem de 26 ilin geçiş güzergahında olması münasebetiyle çok şirin bir turizm beldesi olabilir. Çalışmaları bu yönde fevkalade çok güzel çalışmalar yapılmış güzel projeler inşallah güzel projelerin hayata geçirilmesine bizlerde Darende’nin bu vefasına cevap vermiş oluruz”

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Esre ise, “Her zaman yanımızda ve bize destek veren milletvekillerimizden memnunuz. Ankara’ya gittiğimizde bizim önümüze düşüp bakanlıklarda olan işlerimizi takip ediyorlar. Kendilerine minnettarız bugünkü ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarete AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Darende AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek de katıldı.

Milletvekilleri görüşmenin ardından esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.