Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Eser'in Kandil Mesajı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) dünyaya gelişinin 1444’üncü yıldönümü dolayısıyla bir Mevlit Kandili mesajı yayımladı.
Eser, mesajında, Hz. Peygamber’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığının birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsadığını, O’nun sözlerinin, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlar olduğunu ve O’nun hayatının bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliği olduğu ifadelerine yer verdi.
Peygamber Efendimiz (sas), ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin “insana” yani “yeryüzünün şerefli halifesine” sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğrettiğini kaydeden Eser, ''Müminler bütün zamanlarda hem emin olma hem de emaneti taşıma bilincini ahlakı Kuran olan Peygamberimizin örnekliğiyle kavramışlardır. Hiçbir zaman zulmün ve zalimin yanında değil her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olurlar. Hz. Peygamberi, rehber kabul edenler,  hırs ve iştahlarına yenilerek doğayı tahrip etme yerine onu kendisinin emanetinde olan bir değer olarak kabul ederler. Hâsılı müminler bütün Peygamberlerin ve peygamberimizin davasının sadece ve sadece iman, ahlak, adalet ve merhamet davası olduğunu kabul ederler ve bu değerleri kendilerine dava yaparlar'' dedi.
Peygamberimizi anmak bu duygu ve düşünceleri hatırlamaktan bağımsız düşünülemeyeceğini dile getiren Eser, ''Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, ubudiyeti unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, belleğini yitirmiş, medeniyetinin değerlerini heba etmiş toplumlar onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimiz (sas)’in örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır.
Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sas) yüce örnekliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyor, Darende'de yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum'' ifadelerini kullandı.