Başkan Eser, Bakan Yılmaz’a projelerini anlattı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgiler vererek, çalışmalarına destek istedi.

Eser, hazırlattığı “Darende Kentsel Tasarım Rehberi”ni Yılmaz’a sunarak, projeleri hakkında tek tek bilgiler aktardı. Heryıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Darende’yi daha güzel bir hale dönüştürmek istediklerini belirten Eser; “Projelerimizle Darende’nin marka değerini yükselterek daha tanınır hale getirmek istiyoruz. İlçemizde özellikle turizm alanlarına yeni alternatif alanlar oluşturup gelen konukların daha geniş, farklı ve daha uzun zaman geçirecekleri mekanlar tasarlayacağız” dedi.

Darende’nin içerisinden akmakta olan Tohma Çayı’nın ilçe için çok büyük bir avantaj olduğunu belirten Eser; “Tohma’nın iki tarafında belli mesafeyi yeşil alan ilan ederek parklar, dinlenme, spor ve çocuklar için oyun alanları oluşturarak akarsuyun etrafını bir çekim merkezi yapacağız. Ülkemizdeki inanç turizminin önemli durak noktalarından biri olan Somuncu Baba Külliyesi ve çevresindeki güzellikleri yakın alanlarda alternatif yerler oluşturarak o bölgedeki sıkışıklığı gidereceğiz. Bu düşüncemize uygun olarak hazırlamakta olduğumuz teleferik projesi ile Zengibar Kalesi üzerinden Hasan Gazi Türbesine kadar geçecek bir hatla hem Tohma Kanyonundaki doğa harikaları izlenebilecek hem de Darende panoramik olarak seyredilebilecek” diye konuştu.

TOKİ projeleri, öğrenciler için yurtlar yapılması, otogar, mezbahane ve hayvan pazarı, küçük sanayi sitesi, bulvar düzenlemesi, kent müzesi oluşturulması, tarihi konakların onarımı, parklar, kentsel dönüşüm ve düzenleme çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Eser; “İlçemiz için ayrıca hayatiyet arzeden konulardan biri de Darende-Elbistan karayolunun standardının yükseltilerek iki ilçe arasındaki bu bağın daha güçlü hale gelmesidir. Bu yol ayrıca kuzey güney aksı için de önemli bir güzergah olacaktır. Komşu ilçemiz Gürün’den yetişen bir değer ve bölge siyasetçisi olarak projelerimizi gerçekleştirme konusunda geçmişten beri olduğu gibi bundan sonra da desteğinizin bizlerle olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gürünlü olması nedeniyle Darende’yi her zaman önemsediği kaydeden Yılmaz da; “Darende, biz Gürünlüler için çok iyi bir komşudur, gürül gürül akan şelalesi ve manevi meşaleleri her zaman bizleri ferahlatmış aydınlatmıştır. Darende’yi Gürünle bir düşünerek proje ve çalışmalarınıza gereken desteği sağlama adına her zaman yanınızdayız. Görüyorum ki hazırladığınız projeler sizin de ifade ettiğiniz gibi Darende’nin marka değerini yükseltecek. Darende’nin cazibesi daha da artacak, insanlar daha huzurlu ve mutlu yaşayacağı mekanlara kavuşacak. Darende’deki vatandaşlarımız yaşadıkları yerde doyarken, güzel bir ilçede hayat sürmenin huzurunu tadacaklar” şeklinde konuştu.

Eser’in proje ve önerileri doğrultusunda bazı bakanlıklarla diyaloğa geçen Yılmaz, Darende için referans olduğunu belirtti.