Darende, Büyükşehir Belediyesine konuk oldu

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser başkanlığında ilçedeki belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Darende’de uygulanması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Kaymakam Bünyamin Kuş, Büyükşehir statüsü ile birlikte sorumlulukların arttığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın zor bir görev üstlendiğini söyledi. Sorunların çözümünde Başkan Çakır’a daima yardımcı olacaklarını ifade eden Kaymakam Kuş, “Başkanımızın her zaman yanında olacağız. Memleketimizin her metrekaresine yapılacak olan hizmetler bizleri mutlu eder. Bu zorlu yolda kendisine başarılar diliyor, gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Darende ve Malatya’nın sorunları için sık sık Başkan Ahmet Çakır’la bir araya gelip istişare ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, “İlçemizin sorunlarını konuşup yapılması gereken hizmetler ve projeler için fikir alış verişinde bulunuyoruz. İlçemizin ve Malatya’nın hizmet noktasında kalkınması en büyük hedefimizdir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Darendeli olması bizler için bir övünç kaynağıdır. İnşallah birlikte hareket ederek büyükşehrinde desteği ile Darende’yi daha ileriye taşıyacağız. Bu konuda hemşehri desteğinin her anlamda bize güç vereceğine inanmaktayız. Darende için güzel projeler hazırladık, bahar ayları ile birlikte uygulamaya koyacağımız çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyesi her zaman bize öncü olacak” diye konuştu.

Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilecek bir yapıya kavuşmak amacıyla bir dizi planlamalar yaptık. Bu planlamaları yaparken de mevcut hizmetleri aksatmamaya özen gösterdik” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları araştırmalar ve tespitler sonucunda ilçelerin en büyük sorununun içme suyu olduğunu belirten Başkan Çakır, “İlçelerimizdeki bu sorunu ortadan kaldırmak için kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yaptık. Bu planlamalar çerçevesinde ilk olarak 115 noktada sondaj çalışması gerçekleştirdik. Yine yıpranmış yolları düzelterek, 350 km’nin üzerinde asfaltlama çalışmasını tamamladık. 9 ilçemizin kanalizasyon hatlarını, 7 ilçemizin de içme suyu hatlarını baştan sona yenileyeceğiz. İlçelerimizin tamamına yakınında taş ocakları kuracağız. Bunun için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) izinleri alındı. İlçelerimize kültür ve spor merkezleri yapacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bütün hemşerilerimiz buradan yararlanabilecekler. Her bölgenin yapısına göre farklı yatırımlar yapacağız. Sorunları aciliyet sırasına göre çözeceğiz. İlçelerimizin sorunlarını çözüp kalkınmasını sağlamak en büyük hedefimizdir” diye konuştu.

Başkan Eser tarafından görüşmede Darende’de uygulanması planlanan projeler hakkında bir sunum yapıldı. Otogar projesini hazırlattıklarını ifade eden Eser, ilçenin acil ihtiyaçlarından küçük sanayi sitesi, kentsel dönüşüm çalışmaları, hayvan pazarı ve mezbaha, kültür merkezi gibi ön plana çıkardıkları çalışmalarına dair bilgiler verdi. Başkan Çakır, Otogar projesini beğendiklerini ve çarşıya yapılması planlanan çalışmanın esnaf için de önem arzettiğini ve gereken desteği vereceklerini kaydetti. Darende’nin Malatya’nın en gözde ve gelişmekte olan ilçeleri arasında olduğunu belirten Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak planlanan projelerin hayata geçmesinde her zaman üzerlerine düşeni yapmaya gayret edeceklerini sözlerine ekledi.