Darende Belediyesine araç ve ekipman takviyesi

Darende Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe yoluyla alınan çöp toplama aracının hizmete girmesi, çarşıdaki işyerlerinin olduğu alana yapılacak havuzun temelinin atılması, çöp konteyner ve fidan dağıtımı için tören düzenlendi.

Hacı Hasan Akyol Çarşısı meydanında düzenlenen törene siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Malatya İl Müdürü Mehmet Çolak, Darende’nin projeleriyle devlet imkânlarından yararlanma konusunda başarılı olduğunu söyledi. Çolak; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Türkiye genelinde Malatya ve Darende’nin aralarında olduğu her yerde çevre konusuna hassas olarak yaklaşılmaktadır. Bakanlığımız tarafından hibe yardımı olarak illerimize, ilçelerimize, kasabalarımıza dağıtılmış olan çöp toplama aracımız ve konteynerlerimiz vardır. Darendemize de bu son dönem içerisinde 1 çöp toplama aracı ile 190 konteyner verildi. Darende sunduğu proje ile çöp aracı alan iki ilçeden biridir. Sayın başkanımızın girişimleri neticesinde bakanlığımızın bu hibelerinden daha da çok yararlanılacağını düşünüyorum” dedi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de konuşmasında çalışmaları ve yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işe başladıklarını belirten Eser; “İnşallah ilçemizde önce temizlik sağlık ve güzellik olsun, sonra sağlıklı hizmetler gelsin, sonra huzur gelsin güzellik gelsin diye işe başladık. Hepinize en güzel hizmetleri getirmeyi söz verdik. Hizmetleri yapmaya başladık. Çalışma ve projelerimizi en güzel şekilde size hizmete sunduğumuz zaman siz hem görecek hem yaşayacaksınız hem de anlayacaksınız” diye konuştu

Her zaman vatandaşların taleplerini dinleyerek ona göre hareket etmeye çalıştıklarını belirten Eser; “Öncelikle çarşımızı düzenleyelim esnafımıza çok güzel dükkanlar sağlayalım, en ucuz fiyattan sağlayalım, en güzel hizmeti başlatalım dedik. TOKİ ile birlikte sizin işyerlerinizi planlıyoruz en güzel şekilde bir çarşı yapacağız. Belediye lojmanlarını çok yakın bir zamanda yıkıp yerlerine iş yerleri, 2+1 konutlar yapacağız. Dışarıdan gelen hemşerilerimizde bu güzelliklerden faydalanacaklar” ifadelerini kullandı.

Temeli atılan havuzun çarşıya ayrı bir renk katacağına işaret eden Eser; “Gelirsiniz dinlenirsiniz, buradaki esnafımız da vatandaşımız da alış verişini daha güzel bir ortamda yapar diye planladık. Bunların yanında birçok hizmeti sizlere sunacağız büyük mahallelerimiz var. Bunlardan biri Balaban buraya kayısı entegre tesisi kurmayı planlıyoruz. Şimdi yapacağımız bu entegre tesisinde kayısılarımızı en güzel bir şekilde işleyeceğiz. O zaman ne yapacağız kayısılarımızı pazara çuval çuval götürmeyeceğiz. En güzel kayısılarınızı paketleyeceğiz o zaman iki kilosunu bir çuval fiyatına satacağız ve daha yüksek gelir elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

TOKİ’deki çalışmalara ek olarak büyük mahallelerde tarımkent adı altında bir projelerimi olduğunu kaydeden Eser sözlerlerini; “Evler yapacağız dinlenme yerleri yapacağız bunların başında Balaban olmak üzere çevre mahallelerimizde de tespit edeceğiz. İsteyen mahallelerimize arzularına göre 1+1, 2+1, 3+1 evler yapacağız sizi daha temiz daha sağlıklı konutlara kavuşturacağız. Bu çalışmalarımızın tamamında size huzur getirsin, sağlık getirsin mutluluk getirsin istiyoruz. Sizin her zaman yanınızdayız yanınızda olacağız çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sizin fikirlerinizden faydalanacağız isteklerinize göre şekil vereceğiz. Ne istiyorsanız nasıl istiyorsanız size huzur getirecek ne varsa sağlık getirecek ne varsa onları yapacağız” şeklinde sürdürdü.

Otogar projesinin son aşamasında olduğunu dile getiren Eser; “Otogar projesini Büyükşehir belediyemize sunduk. Yalnız bildiğiniz gibi 9 Milyon lira civarında bir borçla belediyeyi devraldığımız için şuan otogarı yapacağımız yer icralık durumda. Bu sorunu çözünce inşallah onunda temelini atacağız. Küçük Sanayi Sitesi dedik arazisini aldık en kısa zamanda onunda temelini atacağız. Hayvan pazarı dedik, hayvan pazarı için bütün çalışmaları yaptık 600 bin lira ödeneğini de çıkarttık, inşallah en kısa zamanda sizlerle temelini atacağız. Tarihi okulumuz olan Cumhuriyet İlkokulunu Darendemize müze yapalım güzelleştirelim, sizinle beraber oranın etrafında oturalım Darende’yi yukarıdan izleyelim istiyoruz. Bunun da 600 bin lira ödeneğini çıkarttık en kısa zamanda onarım çalışmaları başlayacak. Daha birçok güzellikleri beraber yaşayacağız” dedi.

İlçenin içerisinden geçen bulvarı güzel bir projeyle prestij yolu haline getireceklerini belirten Eser konuşmasını; “Otuz Yapraklı Gül Şehri diyoruz ama hiçbir tane gül yok inşallah bulvarımızı da güzel güllerle donatacağız. Dağıtmakta olduğumuz fidanlarla sokakları, mezarlıkları ve çevremizi daha güzel hale getirmek istiyoruz. Son olarak bir müjdeyi daha paylaşayım o da meslek yüksek okulumuza yeni bölümler geliyor. İnşallah önümüzdeki eğitim döneminde yeni bölümlerle daha fazla öğrencinin ilçemize gelmesini sağlayacağız” şeklinde tamamladı.

Kaymakam Bünyamin Kuş da bugün güzel çalışmalara imza atılmasını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kaymakam Kuş; “İnşallah bu çalışma ve projeler Darendemiz için hayırlara vesile olur, çarşı merkezine yapılacak olan fiskiyeli havuz özellikle dışarıdan gelen insanlarımıza, sizlere birer güzellikler getirmesini diliyorum. Her şey vatandaşlarımız için her şey toplumumuz için daha güzel bir kent güzel bir yaşam alanı olması için hep beraber çalışacağız” dedi.

Çöp toplama aracı, konteynerler ve dağıtılan fidanlarla ilgili bilgi verilmesinin ardından dua edildi. Kurban ve kurdele kesildikten sonra protokol tarafından havuzun temeline harç atıldı. Konteynerler muhtarlara teslim edilirken isteyen vatandaşlar ve muhtarlara elli bin civarında fidanlardan dağıtıldı.