Malatya Valisi Kamçı’dan Belediyemize ziyaret

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Darende Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’den proje ve çalışmaları hakkında bilgiler alan Kamçı, Darende’nin tarihteki geçmişi gibi geleceğinin de parlak olduğunu söyledi.

Resmi ziyaret, açılış ve bir dizi törene katılmak için Darende’ye gelen Kamçı, belediyeye gelişinde Başkan Eser, başkan yardımcıları ve idareciler tarafından karşılandı. Eser’in makam odasından Darende’yi panoramik olarak inceleyen Kamçı, yerleşim alanları hakkında bilgi aldı.

Darende’nin ‘Malatya’da özel bir yeri’ olduğunu belirten Kamçı; “Yerel yönetimler insanlara hizmetin ulaşmasındaki en önemli faktörlerden biridir. Bugün Darende Belediyesi’ni ziyaretimizde sayın başkan projeleri hakkında bilgiler vererek, gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmaları anlattı. İnanç turizminde ilimize gelen en fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan Darende, Malatya’nın yüzaklarından birisidir. Dolayısıyla burayı oldukça önemsiyoruz. İlçede yapılması gereken projelere elimizden geldiği kadar destekçi olacağız” dedi.

Darende’nin Belediye Başkanı’nın geçmişte il sağlık müdürlüğü yapmış, tecrübeli bir yönetici olmasının ilçeye ayrı bir değer katacağına inandığını ifade eden Kamçı; “İdarecilikte bilgi ve deneyimini yerel yönetim hizmetleriyle vatandaşlara en güzel şekilde sunacağına inanıyorum. Güzel proje ve çalışmalar hedeflemiş, inşallah başarılı olur” diye konuştu.

Eser de ziyaretinden dolayı Kamçı’ya teşekkür ederek; “Sayın Valimizin, Malatya’nın daha ileri seviyelere ulaşmasında önemli rolü olacaktır. Yapıcı ve pozitif olması hepimiz için bir avantajdır. Bugün nezaket göstererek belediyemizi ziyaret etmelerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kamçı’nın Darende ziyaretinin Aşure Günü’ne denk gelmesinin de ayrı bir anlamı olduğunu belirten Eser konuşmasını; “Birlik ve beraberliği temsil eden, kaynaşma ve paylaşmanın sembolü olan aşure ikramımızı sayın valimizin de katılımıyla gerçekleştirdik. Darende’de ilk defa ‘Birlik Aşuresi Etkinliği’ düzenlendi, böylesine anlamlı bir günde valimizin bizlerle birarada olmasından büyük mutluluk duyduk” sözleriyle tamamladı.