Belediyemizden ‘Birlik Aşuresi’ Etkinliği

Darende Belediyesi’nin öncülüğünde ilçedeki resmi kurumlar, esnaf ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Birlik Aşuresi’ etkinliği düzenlendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın da iştirak ettiği etkinlikte katılımcıların desteği ile biraraya getirilerek pişirilen malzemelerden oluşan aşureler 3 bin civarında vatandaşa dağıtıldı. Çarşı merkezinde düzenlenen etkinliği Darende’nin birlik ve beraberliğine örnek olarak gösteren Vali Kamçı, kepçe ile vatandaşlara aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i örnek ve güzel bir geleneği yaşatmaya gösterdiği gayretten dolayı tebrik eden Kamçı, “Darende, huzurun hakim olduğu, insanlarımızın kardeşçe, dayanışma ve paylaşmayı en güzel biçimde yaşandığı bir yer. Bu etkinlikte buradaki birlikteliğin en güzel göstergesidir” dedi.

Başkan Eser de yaptığı konuşmada Muharrem ayının, ilâhî bereket ve feyzin, rabbânî ihsan ve keremin coşarak bollaştığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti.

Eser, “Muharrem aynı zamanda dayanışma, paylaşma ve muhabbetin ayıdır. İnanç ve kültür dünyamızda 10 Muharrem, hak ve adalet duygusunu korumayı başarmış her vicdan için gerçek bir saygı ve ihtiramı gerektiren kalıcı bir referans olmuştur” dedi.

Toplum olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Eser; “Böylesi bir zamanda vatandaşlarımız arasındaki dayanışmayı artırmak, sevinç ve üzüntüleri birlikte paylaşmak, kültürel değerlerimizi ortak olarak yaşamak amacıyla Aşure Günü’nde birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlı olan ve bugüne adını veren ikramları vatandaşlarımıza sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Darende’de daha önce sivil toplum kuruluşları ile bazı mahalle ve köylerde yapılan Aşure Günü etkinliğinin ilk defa herkesin katıldığı, birarada bulunduğu bir organizasyon olarak gerçekleştirildiğini belirten Eser; “Belediyemizin öncüsü olduğu ‘Birlik Aşuresi’ etkinliğimize Kaymakamlığımız, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve esnaflarımız katkı sunarak bu ikramı değerli halkımıza ulaştıracaktır. Organizasyon tıpkı aşure gibi toplumumuzdaki herkesin bir araya geldiği, beraberliğin en güzel şekilde yansıtıldığı örneklik teşkil edecektir” diye konuştu.

Konuşmasında tarihte Aşure Günü’nde önemli olayların yaşandığına dikkat çeken Eser, geçmişte hüzünlerin, ibret alınacak vakaların meydana geldiğini kaydederek “Aşure aynı zamanda bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Birlikteliğimizin daima aşure tadında olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İlçe müftüsü Ahmet Varol’un yaptığı duanın ardından Vali Kamçı, Kaymakam Bünyamin Kuş ve Başkan Eser kepçelerle vatandaşlara aşure dağıttı. Kamçı, Kuş ve Eser vatandaşların arasında ikram edilen aşureleri tattı.