ALT YAPI PROJELERİ

1) Tohma Çayı Temizlenmesi

Yaşanan kuraklık sonucu azalan su neticesinde tohma yatağında oluşan kötü görüntüler, yatağın temizlenmesi ve belirli yerlere setler yapılması ile giderilmiştir.

2) İçme Suyu Çalışmaları

Yurt genelinde kuraklığa bağlı olarak yaşanan su sıkıntısı ilçemizde de etkisini göstermiştir. Günpınar şelalesi ana kaynağı olan Büyükgöz' ün kuruması ile oluşan su sıkıntısı muhtelif yerlerde açılan sondajlar dan sağlanan sular ile giderildi. Kayıp, kaçak ve şebeke eskiliğinden kaynaklanan sıkıntılarda zaman içerisinde hallediliyor. Nihai çözüm olarak Darende ve yakın çevresine Gökpınar kanalından içme suyu sağlanması ile ilgili yıllardır unutulan proje yeniden devreye sokuldu. Etüt v.b çalışmalar devam etmektedir.

3) 2014 yılı ilçemizin 67 mahallesinin içme suyu, kanalizasyon, yol, sulama, mezarlık, köy konağı,okul,cami ve diğer konularla ilgili proje çalışması:

6360 sayılı büyükşehir yasasıyla 67'ye yükselen mahallerimizin içme suyu, kanalizasyon, yol,sulama, mezarlık, köy konağı, okul, cami ve diğer konularla ilgili ihtiyaçları belediyemiz Plan Proje ve Bilgi İşlem Müdürlüğünce yerinde tespit edilerek proje dosyası halinde  Malatya Büyük Şehir Belediyesi ve Maski Genel Müdürlüğüne sorunları çözmek üzere sunulmuştur.