KÜLTÜREL PROJELER

1) Cumhuriyetten Geleceğe Kent Müzesi Restorasyon Projesi Çalışması

Darende'de var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve sürdürülebilir kılmak amacıyla bölgemizin önemli tarih ve kültür değeri olan 1923 yılında açılan Darende Cumhuriyet ilkokulunun rehabilite ve restorasyon çalışmaları ile kent müzesine dönüştürülmesi ile ilgili belediyemiz Plan Proje ve Bilgi İşlem Müdürlüğünce Fırat Kalkınma Ajansına sunulmak üzere proje hazırlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

2) Camii'lerin Temizlenmesi

Temiz Camii Temiz Toplum sloganı ile vücut bulan Camicilerin temizlik işlerinin belediyemiz Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından üstlenilmesi projesi için ilçe müftülüğü ile protokol imzalanmış olup Camicilerimizin rutin olarak her türlü temizliği belediyemiz tarafından yapmaya başlanmıştır.

3) Ramazan Yardımları

Ramazan ayı dolayısıyla il dışında bulunan hemşerilerimizden temin edilen yardım malzemeleri, belirlenen ihtiyaç sahiplerine düzenli bir şekilde ulaştırılmıştır.

4) Günpınar Şelalesi tesislerinin Hizmete Alınması

Atıl durumda işleticisi olmayan Günpınar Şelalesindeki sosyal Tesisler, Belediyemize bağlı Derende LTD. ŞTİ. Tarafından gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapılarak vatandaşlara hizmet vermeye başlamıştır.

5) Balaban İçmeleri İyileştirilmesi

İlçemiz Balaban mahallesinde bulunan Şifalı su kaynağı balaban İçmeleri Derende LTD. ŞTİ.'nce  çevresindeki pansiyon, restoran gibi alanlar yeniden düzenlenerek hizmet etmeye başlamıştır.

6) Günpınar Şelalesi Tabiat Anıtı İlanı Çalışmaları

Günpınar Şelalesi ve kaynağına kadar uzanan Günpınar vadisinin Tabiat anıtı olarak ilan ettirilip gerekli yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

7) Kaynaşma İftarı

İlçede bulunan kamu kurum ve STK temsilcileri ile yetim vatandaşlarla birlik ve beraberliğin kaynaşması adına iftar da buluşulmuş, yaşanan sorun ve istekler ile ilgili görüşülmüştür.

8)  Anneler Günü Programı

Anneler Günü Münasebetiyle annelerimizi onurlandırmak için verilen bir yemekte hanımlarla bir araya gelinmiş, sorun ve istekleri dinlenmiştir.