ÜST YAPI PROJELERİ

1) Küçük Sanayi Sitesi

Bu proje için yer tespiti çalışmaları ve görüşmelere başlanmış, Küçük Sanayi Sitesi için Kooperatif kurulmuştur.

2) Hacı Hasan Akyol Çarşısı wc ve havuz projesi

ilçe merkezinde yeni yapılan iş merkezi meydanına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından

ödeneği temin edilip  projesi Belediyemiz tarafından yapılarak ihaleye çıkılmıştır.

3) Hayvan Pazarı ve Mezbaha Projesi

İlçemizin Malatya ve çevre illere uzak olması nedeniyle bölgedeki hayvan varlığı potansiyeli dikkate alınarak yeni hayvan pazarı kurulmasına  ihtiyaç vardır. Konu ile ilgili belediyemize yer tahsisi yapılmış olup. İlçemize Yeni Bir Hayvan Pazarı ve Mezbaha yapılması ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi adına belediyemiz Plan Proje ve Bilgi İşlem Müdürlüğünce  proje hazırlanarak Kalkınma Bakanlığı  Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DAP) 'a sunulmuş olup çalışmalar devam etmektedir .

4) Organize Sanayii Bölgesi

Belediyemizin de katılımcısı olduğu Darende Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni Yönetim Kurulu Oluşturulmuş olup, OSB nin alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup diğer çalışmalar devam etmektedir.

Belgeler ektedir.

5) Kentsel Dönüşüm

Belediyemiz ait 8 parselden oluşan 32 dairelik belediye lojmanlarının kentsel dönüşüm kapsamında yöresel mimariye uygun proje dahilinde kredilendirme yöntemiyle Çevre Şehircilik Bakanlığında gerekli işlemler başlatılmıştır.

6) Terminal projesi

Terminal projemiz tamamlandı. Büyükşehir’e sunulacaktır.

7)Ahmet Tacettin ATEŞ caddesinin sıcak asfalt projesi

Sıcak asfalt yapılması tamamlandı

8) Somuncu baba otopark projesi ve yol açma projesi

Proje tamamlanmıştır.

9) Belediye parkı yapım ve peyzaj projesi

Proje tamamlanmıştır

10) Tohma çayı kanal projesi

DSİ tarafından yürütülen Tohma çayı kanal projesi devam etmektedir.

11) İHL kampus yapımı

İHL  kampus yapımı için 30 dönüm arazi tahsisi yapılmıştır.

12) Kültür ve kongre salonu yapımı projesi

Çalışmalar devam etmektedir.

13) TOKİ çarşı yenileme ve konut projesi

Belediyemiz ve TOKİ  tarafından ortak olarak yürütülen çarşı yenileme ve konut projeleri devam etmektedir

14)  Şehir girişi ve Toki konutları aydınlatma projesi

Asksa elektrikle birlikte şehir girişi ve Toki konutları aydınlatma projemiz devam etmektedir.

15) Şehir içi yolların ve mahalle tollarının yenilenmesi projesi

Projemiz devam etmektedir.