TOKİ Uzmanları Darende'de Kentsel Dönüşüm İncelemesi Yaptı

Toplu Konut İdaresi tarafından Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede incelemelerde bulundular.

. Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçe merkezinde incelemelerde bulunuldu. Öncelikli olarak Çarşı Merkezi ve Belediye Lojmanları civarında ön incelemede bulunuldu.

Belediye Başkan Vekili Murat Doğan ve Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş'in de eşlik ettiği incelemelerin ardından bilgi veren uzmanlardan Orhan Mercan “ilçedeki yıkıntı döküntü alanların bir şekilde elden geçirilip vatandaşla anlaşmak suretiyle yenilenmeli. Asla zoraki bir yapılaşma olmayacaktır. Vatandaşlarımızın çoğunluğunun rızasını almak kaydıyla yenileme projesi yapmayı düşünüyoruz. Toplu konut idaresi olarak inşallah bununla ilgili ilk adımı atıyor, öncelikle bir protokol yapıp Belediyemiz ile Toki arasında işlemleri başlatacağız. Bununla alakalı çalışmalar bittikten sonra vatandaşın bilgilendirilmesi ve uzlaşma süreci olacaktır. Onu da yakın zamanda inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Belediye Başkan Vekili Murat Doğan “Belediyemiz ve TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm ve Yenileme çalışmalarının vatandaşlarımızla istişare edilerek planlanacağını belirtmek istiyorum, ilçemizin güzelleşmesi ve modernleşmesi adına bu çalışmaları önemsiyoruz. İnşallah ilçemiz için güzel olacaktır” dedi.