Başkan Eser Meslek Yüksekokulunda İncelemelerde Bulundu

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser İnönü Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulun da incelemelerde bulundu

Okul yöneticileri ve öğretim görevlileri ve öğrenciler ile bir araya gelen Eser, okul ile ilgili istekleri dinledi.

Dr. Süleyman Eser “Yüksek okulumuzu ziyaret ediyoruz. fevkalade beklediğimizin çok  üstünde kapasiteli, donanımlı, fevkalade güzel gördük. Fakat ne yazık ki büyük eksiklik bir çok bölümün açılmamış olması. Okulumuzun boş olması, öğrenci alabilecek kapasitede olmasına rağmen dolmamış olması. Bunun tabi sebepleri var, öğretim görevlisi kardeşlerimden öğrendik onlara kesinlikle yardımcı olacağız. Çevre düzeninin olmayışı, kampusunun olmayışı bir yurdunun olmayışı. Bizlere belediye olarak ve Darendeliye de çok büyük görevler düşüyor. Öncelikle biz çevre  düzenlenmesini yapacağız belediye olarak üzerimize düşenin en güzelini en iyi şekilde yapmayı taahhüt ediyorum. Ama asıl önemli olan yurdun yapılması, sahanın dizayn edilmesi ve  öğrencinin Darende de tutulması. Öğretim görevlilerimize gerekli kolaylığın sağlanması ve onların Darende ye getirilmesi bize düşüyor. İnşallah biz bunları üstleneceğiz bu görevi yürüteceğiz. Sayın Rektörümüzle görüştüğümde bunların hepsini ileteceğiz, Yök'e  ileteceğiz Darende ye yeni fabrikaları bu okul aracılığıyla kuracağız inşallah” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı L. Bilal Taşyürek verdiği bilgide “Meslek Yüksekokulumuzda İnşaat Teknolojisi, Gıda Teknolojisi ve Optisyenlik Bölümlerimizde yaklaşık 250 öğrencimiz var. Okulumuz ileri seviyede tüm ekipmanları ile Optisyenlik, Gıda Analiz, Mikrobiyoloji ve İnşaat Laboratuarına sahip, önümüzdeki süreçte okulumuz daha fazla kapasiteye çıkacaktır” dedi.