Darende’de Küçük Sanayi Sitesi kuruluyor

Darende’nin en büyük eksikliklerinden biri olan ve yıllardır çözüm bekleyen sanayi sitesinin hayata geçmesi için ilk adım atıldı. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kurulmasının ilçedeki önemli bir eksiğin giderilmesini sağlayacağını söyledi.

Darende Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kürşat Gök, sanayi sitesi müteşebbis heyeti ile Başkan Eser’i makamında ziyaret etti.

Gök, ilçedeki esnafların yıllardır kangrene dönüşen sorununa çözüm bulunması amacıyla gerekli girişimleri başlatan Eser’e teşekkür ederek, “İnşallah esnaflarımız geniş, düzenli ve güzel işyerlerine kavuşacak. Darende’de diğer alanlarda olduğu gibi doktor eli bu işe de değerek sanayicilerin yarasına merhem olunacaktır” dedi.

Kooperatife, Darende Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkatlar Odası’nın tüzel kişilik olarak, farklı sektörlerden de 5 üyenin yönetimde yeraldığını ifade eden Gök, yer tespiti ve inşaat sürecini kısa sürede geride bırakarak sanayi esnafının yeni işyerlerine kavuşmasını sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.

Eser de, sorunların çözümünde muhatapları çalışmaların içerisine dahil ederek neticeye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Sanayi esnafının uygun olmayan şartlarda ayrı ayrı yerlerde çalışmalarının kendilerini oldukça üzdüğünü dile getiren Eser, “Seçim sürecinde ifade ettik, şimdi de inşallah çözümü için gayret gösteriyoruz. Tüm sanayi esnaflarımızın bir arada olacağı, her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir proje hazırlattırıyoruz. Yeni işyerleri esnaflarımızın hem ekonomik olarak daha fazla gelişmeleri, hem de sistemli ve düzenli bir ticari yaşam kültürün oluşmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Yer konusunda alternatifleri sunduklarını, önümüzdeki günlerde karar verildikten hemen sonra yapımla ilgili işlemlerin başlayabileceğine dikkat çeken Eser, belediye olarak kooperatif yönetiminde bulunularak, konunun yakinen takip edildiğini belirtti. Kısa sürede çözüme ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Eser, ilçedeki sorunların çözümünde emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Ziyarette Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları ve Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan da hazır bulundu.