Başkan Erkoç, Darende’yi ziyaret etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Darende ilçesini ziyaret etti.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in konuğu olarak ilçede incelemelerde bulunan Erkoç, inanç turizminin önemli merkezlerinden birisi olan, tarihi yapıları, doğal alanları ve yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Darende’nin bölgedeki cazibe merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Erkoç, ilçedeki temasları sırasında Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Kahramanmaraş’ta Darende’ye gönül veren çok sayıda insan olduğunu belirten Erkoç, “Burada güzel hizmetleriniz var. Gerek külliye gerekse de çevrede hayata geçirdiğiniz her bir proje örnek nitelikte” dedi.

Erkoç ziyareti kapsamında Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi, Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Darende Tanıtım Merkezi ile tarihi yapıları da gezdi.

Ziyaretinin ardından bir değerlendirme yapan Erkoç, “Daha önce Sayın Başbakanımızın ziyareti sırasında Darende’ye gelmiştim. Bugün her biri ayrı bir güzelliğe sahip mekanları gezerek ilçeyi daha yakından tanıma fırsatını bulduk. Belediye Başkanımızla hedeflediği projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Şehrin üst yapıyla ilgili düzenlemelere ihtiyacı var. Buradaki değerleri, turizm potansiyelini gözönünde bulundurarak inşallah elimizden geldiği kadar Darende Belediyesi’ne yardımcı olmaya çalışacağız. Projelerinin hazırlanmasında katkılarımız olacak” diye konuştu.

İsimleri Darende’yle özdeşleşen Somuncu Baba Hazretleri ve Osman Hulusi Efendi’nin bölgenin manevi dinamiklerinden biri olduğunu kaydeden Erkoç, “Büyük zatların bulunduğu şehirler manevi olarak mamur, maddi olarak mamur olması için de gerekeni herkes sosyal bir sorumluluk olarak görerek yerine getirmeli” ifadelerini kullandı.

Erkoç’a ziyareti sırasında Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da eşlik etti.