İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına kınama

Darende Belediye Başkanlığı İsrail tarafından Gazze’ye yönelik yapılan saldırılar nedeniyle, bir kınama mesajı yayınladı. Mesajda 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılması planlanan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin iptal edildiği duyuruldu.

Belediye’den yapılan açıklama şu şekilde;

İsrail’in, 7 Temmuz 2014’ten bu yana Gazze’ye yönelik sürdürdüğü vahşi katliama kara harekatını da ilave etmesi bizleri ve tüm dünya Müslümanlarını derinden üzmüştür. İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan ve en ufak bir endişe duymadan yürüttüğü bu soykırımı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Uzun zamandır, küçücük bir kara parçasına tutunmuş olan Gazze’ye, insanlık dışı bir ambargo uygulanmaktadır. En temel ihtiyaçlar da dahil olmak üzere Gazze’ye hiçbir şeyin giriş-çıkışına müsaade etmeyen ve bu bölgeyi dünyanın gözleri önünde bir açık hava hapishanesine çeviren ambargo, şüphesiz, Gazzelileri yok etmek için uygulanmaktadır. İsrail, sürdürdüğü soykırımın bir parçası olarak Gazze’nin alt yapısını imha etmekte, devlet dairelerini kullanılmaz hale getirmekte, halkın ortak kullanımına açık olan binaları ve diğer sosyal donatı alanlarını da yıkmakta; halkın hayata tutunmasını zorlaştırmaya çalışmaktadır.

İslam coğrafyasında yaşanan bu acıyı, milletimiz ve Darende’de yaşayan vatandaşlarımız derinden hissetmiştir. Yaşanan olayların ardından Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye'de Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek amacıyla 3 günlük yas ilan edilmiştir. Ayrıca tavsiye kararı ile ülke genelinde organize edilen şenlik, festival ve sosyal etkinliklerin toplumsal duyarlılık gösterilerek iptal edilmesi görüşünün önplana çıkması üzerine Darende Belediyesi olarak bu yıl ilçemizde 61.’sinin gerçekleştirilmesi planlanan ve gerekli hazırlıkları da yapılan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali iptal edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Darende Belediye Başkanlığı