Belediyemiz camileri temizleyecek

Darende Belediyesi ilçedeki camilerin temizlik ve bakımını üstlendi. Belediye tarafından oluşturulan ekip camilerin içi, halıları, şadırvan ve abdest alma mekanları ile bahçelerinde rutin temizlik yapacak.

Darende Belediyesi’nin “Temiz Cami, Temiz Toplum” adını verdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında İlçe Müftülüğü ile protokol imzalandı.

Müftü Ahmet Varol ile protokolü imzalayan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser yaptığı konuşmada “Camilerimiz bizler için çok önemli, ibadetlerimizi yaptığımız mekanlar. Büyükşehirlerdeki bu uygulamayı Darendemizde de yapmayı düşündük ve müftülüğümüz ile bir protokol imzalayarak projemizi hayata geçiriyoruz. ‘Temizlik imandandır’ düsturu ile ibadethanelerimizi temiz tutmayı ve ibadetlerimizi huşu içerisinde yapmayı diliyorum.” dedi.

Temizlik projesi ile ilgili teknik malzemeler aldıklarını ifade eden Eser, ekibin belli aralıklarla camilerde kapsamlı bir çalışma gerçekleştireceğini kaydetti. Eser, ileri bir hedef olarak camilerin abdest alma mekanlarının yeniden fayansla kaplanarak düzenlenmesi ve güneş enerji sistemi kurarak vatandaşların sıcak su ile abdest almalarını sağlayacaklarını belirtti.

Camilerin temizliğine ilişkin gösterdiği yakınlıktan dolayı Eser’e teşekkür eden Müftü Varol da “Bugüne kadar camilerimizde bu işleri görevli imam ve müezzin arkadaşlarımız yapmaktaydı, belediyemiz güzel bir düşünce ile bize bu taleplerini iletti ve bizde böyle bir çalışmanın güzel olacağı düşüncesiyle projesi destekliyoruz” diye konuştu.

Protokolün imzalanması sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş de hazır bulundu.