Darende'ye yeni sağlık yatırımı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ü makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Eser ziyarette Darende’ye sağlık alanında yeni yatırımlar yapılması gerektiğini belirtti.

Gümüş’ün tıp alanındaki hizmet ve kabiliyetini sağlık alanında artırarak topluma önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını söyleyen Eser; “Başarılarıyla adını duyurmuş Darendeli bir cerrahın sağlıkta icraat makamına atanması başta biz hemşehriler başta olmak üzere herkesi memnun etmiştir” dedi.

Gümüş’ten ülke genelinde sağlık alanında yeni atılımlar beklediklerini kaydeden Eser; “Darendemizde güzel bir hastanemiz var. Bölge halkına sağlık alanında önemli hizmetler sunuyor. İnşallah sizin bu göreve gelmenizin ardından hastanemizi daha etkin hizmet etmesi ve daha çok insanın yararlanması amacıyla ek yatırımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bölgedeki potansiyeli gözönünde bulundurarak fizik tedavi alanının genişletilmesi yerinde bir çalışma olacaktır. Hastane binasının üst katına ilave yapılarak geniş bir fizik tedavi oluşturulması hasta potansiyelinin artması ve bağlı olarak diğer alanlarda da gelişmeye katkı sunacaktır” diye konuştu.

Darende’deki hastanenin hem ilçeye hem de yakın çevresine sunulan önemli bir imkan olduğunu dile getiren Gümüş de; “Hulusi Efendi Vakfı güzel bir çalışma sağlık alanında örnek gösterilecek hastaneyi topluma kazandırmış. İnşallah el birliği ile hastanede bahsettiğiniz projeyi gerçekleştirerek güzel bir hizmete vesile oluruz” ifadelerini kullandı.

Konunun teknik olarak hazırlığı ve gerekli fizibilitelerle ilgili çalışmanın talimatını vereceğini kaydeden Gümüş; “Darende’ye doktor eli değiyor. Yerel yönetimde eskiden beri tanıdığımız bir meslektaşımızın icraatın başında olması bizi ayrıca memnun etmiştir, inşallah bizde üzerimize düşeni yaparız” şeklinde konuştu.

Eser, Gümüş’e kayısı hediye etti.