Darende'de yaban hayatına katkı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğünce Darende’de belirlenmiş bölgelerde bin 500 keklik bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz kekliklerin doğaya salınması öncesinde yaptığı açıklamada, tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile özel bir yer olan Darende’deki doğal yaşama katkı sunmak istediklerini belirtti.

Deligöz, “Muhtelif av ve yaban hayatı sahalarında keklik popülasyonunda azalmalar görülmektedir. Yetiştirdiğimiz keklikleri Darende’de doğal yaşam alanları tespit ederek bugün bırakıyoruz” dedi.

Keklik bırakılan alanlarda 3 yıl avlanma yasağı uygulanacağını dile getiren Deligöz, son yıllarda tarım alanlarında süne ve kene gibi zararlılarla mücadele kapsamında kekliğin önemli rol oynadığına işaret etti.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de yerel yönetim olarak çevreyle ilgili her türlü konuya hassasiyetle baktıklarını ve doğal yaşam ile yaban hayatının korunması konularında ilçede üzerlerini düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti.

Keklik bırakma törenine, Kaymakam Bünyamin Kuş, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Bekir Ecevit ve daire amirleri katıldı.