Gürün Belediye Başkanı Çiftçi’den ziyaret

Sivas’ın Gürün ilçesi Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Eser’i ziyaret etti. Meclis Üyeleri ile Darende’ye ziyarette bulunan Çiftçi, Eser’le makamında görüşerek hayırlı olsun dileklerini iletti. Çiftçi, kendilerine en yakın komşu ilçe olan Darende’yle yıllardan beri yakın diyalog halinde olduklarını söyledi.

Çiftçi, “Örflerimiz, törelerimiz bir, akrabalıklarımız var, iki ilçede de birbiriyle gerek ticari gerek dostluk yönünden insanlarımız yakın ilişki içerisindeler. Yerel yönetim olarak biz de ilçelerimiz arasındaki dayanışma köprülerinin sürmesinden yanayız” dedi.

Nezaketinden dolayı Çiftçi’ye teşekkür eden Eser de ilçeler arasındaki ilişkilerin güzel bir şekilde devam etmesinin hem kültürel hem de ekonomik olarak katkı sağlayacağını belirtti.

Darende’deki Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nin bölge halkına hitabettiğini hatırlatan Eser, Gürün’ün hastalarının yüzde sekseninin de ilçelerine gelerek tedavi olduğunu, bu imkanın önem arzettiğini kaydetti.

Gürün’le Darende arasında ekonomi, turizm ve kültür alanlarında projeler geliştireceklerini ifade eden Eser, “Geçmişten gelen bir hukukumuz var, insanlarımız arasındaki ilişkileri devam ettireceğiz. Belediye imkanlarını insanlarımıza sunarak gerektiğinde ortak hareket ederek, paylaşarak çalışacağız” diye konuştu.

Eser daha sonra Çiftçi ve beraberindekiler ile Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.