Adıyaman Valisi Demirtaş’dan ziyaret

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Darende'de ziyaretlerde bulundu. Demirtaş, kısa bir süre önce kayınbabası vefat eden Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’e taziyede bulunmak üzere Darende’ye geldi. Demirtaş, ziyaretin ardından ilçedeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu ve Somuncu Baba Külliyesi’ni gezen Demirtaş, Darende Tanıtım Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Demirtaş’a ziyaretleri sırasında Salmaner ve Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de eşlik etti.

Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret sırasında bir süre Tohma Çayı kenarında dinlenen Demirtaş, Pütürge ilçesinde Kaymakamlık yaptığı dönemde tanıştığı Malatya’nın eski İl Sağlık Müdürü olan ve Darende Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Süleyman Eser’e hayırlı olsun dileklerini ileterek görevinde başarılar diledi.

Demirtaş sahip olduğu değerleri ile Darende’yi önemli bir turizm merkezi olarak görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İnanç turizmi, doğa ve kültür alanı ile tarihi değerleri Darende’yi cazibe merkezi haline getirmiş. Burada güzel çalışmaları olan Hulusi Efendi Vakfı’nı kutlamak gerek. Estetik anlayışı, tarihe, doğaya uygun yapıları ve insana hizmet odaklı çalışmaları ile her işte güzel bir örnek olarak buraya gelenlerin beğeni ve takdirini kazanmaktadırlar. Özellikle külliye civarının temizliği, düzeni imrenilecek güzellikte” dedi.

Darende Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Süleyman Eser’in de ilçeye yeni hizmetler kazandırarak mevcut yapıyı daha güzel hale getireceğine inandığını kaydeden Demirtaş, “Turizm başta olmak üzere yerel hizmetlerde Darende’ye değer katacağına inandığım doktor Süleyman Eser’in ilçe için bir şans olduğunu ifade etmek isterim. Başarısı ve tecrübesini Darende’ye hizmet olarak yansıtacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Eser de ilçeyi ziyaret etme nezaketi gösteren Demirtaş’a ilgisinden dolayı teşekkürlerini bildirdi.