Darende Belediyesi’nde sosyal denge tazminat sözleşmesi imzalandı

Malatya Bem-Bir-Sen ile Darende Belediyesi arasında imzalanan "Sosyal Denge Tazminatı" anlaşmasıyla belediye personelinin maaşına 400 liralık ek gelir sağlandı.

Belediye başkanlık makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Malatya Memursen İl Başkanı Kerem Yıldırım, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Yıldırım, “Belediye başkanımız sağolsunlar gerekli alicenaplığı gösterdiler, memurlarımız için yüzde 65 oranında sosyal denge sözleşmesini imzaladılar. Biz, çalışanların alnının teri kurumadan ücretinin verilmesi gerektiğine inanan bir kültüre sahibiz. Sayın başkanımız bu konuda büyük duyarlılık gösterdiler” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Eser de herzaman işçinin emekçinin yanında olduğunu söyledi. 27 yıl memurluk yaptığını belirten Eser, “Her kademede bulunduk, idari hizmetler yaptık. Ben isterim ki her zaman çalışanlar alnının, sırtının teri soğumadan emeğinin karşılığını alsın, buradaki uygulamamızda yine aynı oranda olacak. Her zaman onların yanındayız, çalışanlarımız bizim kardeşlerimiz. Biz hizmetlerimizi çalışanlarımızla birlikte yürüteceğimizden ben isterim ki imkanları, ücretleri üst seviyelerde olsun” diye konuştu.

İmkanları değerlendirerek yüzde 65 oranında sosyal denge tazminatı verebildiklerini ifade eden Eser, “Bu sözleşme ile memurlarımıza 400 liralık bir artış sağladık, yapılması gerekenin en yükseğini vermeye çalıştık. Görevimizin ilk günlerinde imzaladığımız ilk sözleşmelerden biri olması nedeniyle aynı bakış açısıyla gelecekte de üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar da Eser’in üzerine düşen fedakarlığı yaptığını dile getirerek, “Kim gücünün sonuna, alnının son terine kadar çalışmıyorsa bilsin ki o vebal altındadır. Başkanımız gerekeni yapmıştır, sıra çalışanlardadır. Gaye önce Darende’nin hizmeti, sonra hepimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ve Belediye işyeri temsilcisi Numan Ataş da katıldı. Törenin ardından Kerem Yıldırım, Eser’e çini işlemeli bir hediye takdim etti.