23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eser’in mesajı şu şekilde;

23 Nisan 1920 Türk milletinin, istiklal mücadelesini başlattığı, kaderine ve vatanına sahip çıktığı tarihi bir günün yıl dönümüdür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının da 94'üncü yılını idrak ettiğimiz bugün, birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkan milletimiz bir asra yaklaşan süreç te TBMM’nin onurlu duruşuyla ve almış olduğu cesur kararlarıyla aziz milletimize güç verdiğini, onun sesi ve umudu olduğunu göstermiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en küçüğünden en büyüğüne tüm vatandaşlarımız ile birlikte büyük bir coşku ile kutlamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimiz olan çocuklara bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere meclisimizin ilk üyelerini, milli mücadele de yer alan kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Günümüzün küçüğü yarınımızın büyüğü sevgili çocuklarımızın da kendilerine armağan edilen bayramını en içten duygularımla kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve mutluluklarına vesile olmasını diliyorum.

23 Nisan törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Darende’de törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki ilk törende Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Kutlama programı Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Çocuklar tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunduğu törende öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Yavuz Selim Anaokulu öğrencilerinin sunduğu mehter takımı gösterisi izleyiciler tarafında büyük beğeni gördü.

Programın sonunda çeşitli sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı Süleyman Eser, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.