Şampiyon güreşçi ödüllendirildi

Batman’da düzenlenen 2013-2014 sezonu Okul Sporları 13-14 Yaş Grekoromen Stil Güreş Şampiyonası'na Türkiye Şampiyonu olan Ali Taşboru Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser tarafından ödüllendirildi.

Kaymakam Bünyamin Kuş’un da bulunduğu ödüllendirmede Eser, Taşboru’ya altın ve eşofman takımı hediye etti.

Kaymakam Kuş, Taşboru’nun 85 kiloda Türkiye birincisi olmasının Darende’ye büyük bir sevinç ve gurur yaşattığını ifade etti.

Kuş, “Ali Malatya’da il, Tunceli’de bölge ve Batman’da yapılan müsabakalarda Türkiye birincisi oldu. Ali kardeşimizden umutluyuz, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da güzel dereceler elde edeceğine inanıyoruz. Sporda olduğu kadar derslerinde de başarılı olan Ali kardeşimize bizlere yaşattığı gururdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Eser de, Darende Belediye Spor Kulübü’nün lisansı ile yarışarak Türkiye Birinciliğini elde eden Taşboru’nun ilçe adına önemli bir başarıya imzasını attığını söyledi.

İlçede yarım asrı aşkın süredir güreş festivalleri düzenlendiğini dile getiren Eser, “Ata sporumuz güreşte böylesine güzel bir derecenin Darende’den çıkması hepimizi sevindirdi. Belediye başkanlığımızın ilk günlerinde böylesine güzel bir başarıyla övünmek bizleri ayrıca gururlandırdı. İnşallah Ali kardeşimiz gibi başarılı güreşçilerin sayıları artar. Güreş ve güreşçiler başta olmak üzere genç kardeşlerimizi sporcularımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.