Belediye Başkanımız Sayın Doktor Süleyman ESER

30 Mart'ta yapılan yerel yönetim seçimlerinde aday olarak Darende Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Başkanımız Dr. Süleyman Eser görevine başlamıştır.

İlçe Seçim Hakimi Abdulhalil Kasım'dan mazbatasını alan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Süleyman  Eser, daha sonra belediye önünde yapılan törenle eski başkan İsa Özkan'dan görevi devraldı.

Mazbatasını aldıktan sonra Belediye Meclis Üyeleri ile belediye binasına gelen Sn.Dr. Süleyman Eser, çok sayıda vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. Kurban kesilmesi ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Eser, vatandaşlarla istişare ederek hizmetin en güzelini Darende'ye kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.

Belediyenin kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Başkanımız Sn.Dr.Süleyman Eser; "Sağolsun bütün hemşehrilerimiz bizi destekleyerek büyük bir teveccüh gösterdiler. Bize verilen desteğe layık olmaya çalışacağız. Darende'de yaşayan herkese eşit mesafedeyiz, seçimi sizler tüm vatandaşlarımız kazandı. Darende'yi daha güzel ve yaşanabilir bir yer yapma adına ne gerekiyorsa sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Kimseyle küskünlük, dargınlık gibi bir durumu olmadığını vurgulayan Sn.Dr.Süleyman Eser; "Büyükşehir düzenlemesi ile mahalleye dönüşen belde ve köyleri, ilçe merkezini gezerek vatandaşlarımızla görüştük. Bu gezilerimiz sırasında Darende'nin çok büyük hizmetlere ihtiyacı olduğunu bir kez daha gördük. Sorunları öncelikle muhataplarının fikir ve önerilerini alıp imkanlar ölçüsünde geleceği planlayarak çözmenin gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Sn.Dr. Süleyman Eser, Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçirilmesi ile istihdam başta olmak üzere ilçenin ekonomik gelişmesine katkı sağlamanın yanı sıra kentsel düzenlemelerle Darende'yi adına yakışır hale getireceklerini kaydetti.

Eski Belediye Başkanı İsa Özkan da yaptığı konuşmada görevini AK Parti'den seçilen bir adaya devretmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Darende'nin ismine yakışır vaziyette olmadığına dikkat çeken Özkan; "Darendemizin adı büyük ancak hizmet anlamında istenilen düzeyde değil. Biz sürecimizde gücümüzün yettiği kadar ilçemizin temel sorunlarını çözmeye çalıştık. İnşallah yeni seçilen arkadaşlarımızın da Darendemize hizmet edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özkan daha sonra makam odasında belediyenin mührünü yeni başkana teslim etti. Özkan'a teşekkür eden Eser, "İsa kardeşimiz görevini tamamladı, inşallah biz de onun kaldığı yerden hizmetleri sürdüreceğiz" dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Doktor Süleyman ESER daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.